شاید شما هم قصد عمل چشمان خودر را داشته باشید، اما در انتخاب شیوه مناسب، متناسب با شرایط خود دچار سردرگمی شدهاید، در این مقاله به بررسی عملهای لیزیک، لازک و پی آر کی خواهیم پرداخت.
عملهای لیزیک، لازک و PRK، هر سه از تکنیکهای جراحی لیزری هستند که برای کمک به بهبود بینایی استفاده میشوند. بسته به اینکه چشم شما چه شرایطی دارد و کدامیک از این عملها نتیجه بهتری را ارائه میدهد، تحت معالجه و درمان چشمپزشک قرار میگیرید. ضمناً هر یک از این عملها، مزایا و معایب، هزینه و عوارض خاص خودشان را دارند؛ بنابراین در این مقاله، به معرفی ویژگیها و شرایط هر یک از این عملهای چشمی میپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
در این عمل لیزیک، پزشک شما یک فلپ کوچک در قرنیه شما ایجاد کرده و با استفاده از پرتو لیزر اگزایمر، قرنیه شما را به حالت طبیعی خود برمیگرداند. پس از اتمام جراحی، فلپ به سمت پایین برمیگردد و قرنیه طی چند ماه آینده خود را ترمیم میکند.
طبق نظر متخصص و محققان پزشکی:
“تابهحال بیش از ۱۰۰۰ عمل لیزیک در جهان انجام شده است که اغلب آن بسیار موفق صورت گرفتهاند. به همین خاطر است که عمل لیزیک چشم جز عملهای پرطرفدار در جهان شناخته میشود و بسیاری از افراد را از محدودیت عینک نجات میدهد. تنها نکته مهم در رسیدن به این درمان حیاتی، انتخاب درست پزشک در عمل چشم لیزیک است.”
مزایای عمل لیزیک به شرح زیر است:
معایب عمل لیزیک به شرح زیر است:
هزینه این عمل بسته به شرایط قرنیه چشم شما، میزان ضعف بینایی، دستمزد پزشک معالج و مکانی که در آن عمل میکنید (بیمارستان یا کلینیک)، متفاوت است.
برخی از عوارض جانبی جراحی لیزیک چشم، به ویژه خشکی چشم و مشکلات موقت بینایی مانند خیرگی، نسبتاً رایج هستند. اما مهمترین عارضه آن نازک شدن قطر قرنیه است که میتوانید در تصادفات رانندگی خطرساز شود و باعث نابینایی شود. همچنین به دلیل نازک شدن قرنیه، نباید ضربه به چشم وارد شود.
عمل لازک، نیز یکی از انواع جراحی چشم است که بسیاری از مزایای سایر جراحیهای اصلاح بینایی نظیر: لیزیک و PRK را با هم ترکیب میکند.
به گفته متخصصان چشم:
“عمل لازک جز بیخطرترین جراحی های اخیر است که در عین سادگی، بزرگترین دغدغه را از دوش افراد برمیدارد. لازک چشم در ۹۹ درصد مواقع افراد را از زدن عینک برای همیشه نجات میدهد. بههمیندلیل است که عمل لازک چشم در سراسر دنیا رایج و گسترده شده است.”
مزایای عمل لازک به شرح زیر است:
معایب عمل لازک به شرح زیر است:
هزینه این عمل بسته به شرایط قرنیه چشم شما، میزان ضعف بینایی، دستمزد پزشک معالج و مکانی که در آن عمل میکنید (بیمارستان یا کلینیک)، متفاوت است. افرادی که شرایط خاص پزشکی دارند و قرنیه چشمشان حتی پیش از عمل نازک شده است، ممکن است بهروش خاصتری احتیاج باشد و همین مورد به هزینه عملشان اضافه کند.
از جمله عوارض عمل لازک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عمل PRK، نوعی جراحی چشم است که برای درمان نزدیکبینی، دوربینی و آستیگماتیسم با تغییر شکل قرنیه بهوسیله یک پرتو لیزر انجام میگیرد.
باتوجهبه گفته و بررسی پزشکان متخصص چشم:
“افرادی که عمل prk انجام دادهاند، حدود ۹۰ درصد به نتیجه موردنظر خود رسیدهاند و حتی باگذشت زمان هم دچار هیچ مشکلی نشدهاند. بااینحال با برسی بیماران مختلف دریافت شده است که عمل چشم prk به عواملی مانند تجربه پزشک و شرایط بدنی بیمار وابسته است و تنها افرادی میبایست عمل پی ار کی را انجام دهند که پزشک تا حدی پیشبینی مثبتی برای وی داشته باشد.”
مزایای عمل prk به شرح زیر است:
معایب عمل prk به شرح زیر است:
هزینه عمل بسته به وضعیت چشم شما (دوربینی، نزدیکبینی و آستیگماتیسم)، دستمزد چشمپزشک و عمل در بیمارستان دولتی یا کلینیک خصوصی متفاوت است.
عوارض PRK، ممکن است شامل زخم، عفونت، کدر شدن قرنیه، و اثر هاله در اطراف منبع نور باشد. همچنین پس از این عمل، خطر اصلاح بیش از حد یا کمتر از حد بینایی شما وجود دارد که این مشکل اغلب با عینک، تماس یا تکرار جراحی برطرف میشود. در موارد نادر، بینایی ممکن است پس از PRK بدتر شود.
دراین قسمت به مقایسه عمل لازک و لیزیک پرداختهایم:
تفاوت اصلی بین دو عمل لازک و PRK این است که در لازک، لایه اپیتلیال را حفظ و سپس جایگزین میکنند درحالیکه در عمل PRK، اپیتلیوم بهطورکامل برداشته شده و دور ریخته میشود و یک لایه اپیتلیال جدید طی چند روز بعد از عمل جراحی دوباره رشد میکند و خود به خود ترمیم میشود.
در این قسمت به مقایسه عمل لیزیک و prk پرداختهایم:
سخن پایانی
در نهایت سابقه پزشکی و تشخیص جراح شماست که مشخص میکند، انجام کدام یک از روشهای بالا جوابگوی بهتری دارد. توجه کنید که پزشکی را برای درمان خود انتخاب کنید که سلامت چشم شما را تضمین کند. طبق بررسیهای انجام شده دکترمریم روشنی، از برترین جراحان کشور است که جراحیهای موفق زیادی را داشته است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.