شوربختانه، این روزها بیماری بواسیر یا همان هموروئید تبدیل به یک معضل بزرگ شده که تمام گروه های سنی به خصوص جوانان و افراد میانسال را درگیر خود کرده است. طبق آمار و تحقیقات؛ از بین این گروه های سنی، اغلب افرادی که در حیطه شغلی کارمندان و رانندگان قرار می گیرند، بیشتر از بقیه […]
شوربختانه، این روزها بیماری بواسیر یا همان هموروئید تبدیل به یک معضل بزرگ شده که تمام گروه های سنی به خصوص جوانان و افراد میانسال را درگیر خود کرده است. طبق آمار و تحقیقات؛ از بین این گروه های سنی، اغلب افرادی که در حیطه شغلی کارمندان و رانندگان قرار می گیرند، بیشتر از بقیه درگیر می شوند.
بیماری بواسیر به شکل یک تیله کوچک و باد کرده در اطراف مقعد یا داخل آن ایجاد می شود که معمولا درد زیادی به همراه داشته و اگر درمان نشده باقی بماند، عمل دفع را مختل می کند. روش های مختلفی برای تشخیص و درمان بواسیر وجود دارد که در ادامه به بررسی ریز به ریز آنها می پردازیم.
توده بواسیر یا هموروئید زمانی ایجاد می شود که رگ های خونی داخل یا اطراف مقعد و راست روده متورم شده و تحریک شوند. در نتیجه به صورت برآمده یا باد کرده در می آیند که به آنها هموروئید Hemorrhoids گفته می شود. این اتفاق زمانی می افتد که به رگهای ناحیه نشیمنگاه فشار زیادی وارد شود. بواسیر می تواند در داخل رکتوم یا در زیر پوست اطراف مقعد به وجود بیاید.
هر بیماری علائم خاص و مربوط به خود را دارد و نشانه های بواسیر اغلب شامل موارد زیر است:
این علائم برای هر فردی می تواند ناخوشایند یا هشداردهنده بوده و زندگی او را تا حدودی تحت تاثیر قرار دهند، اما معمولاً نگران کننده نیستند و با بکارگیری درمان مناسب میتوان آنها را برطرف کرد.
بیماری هموروئید بنا به دلایل زیادی در مردان و زنان ایجاد می شود ولی برخی از اتفاقات زندگی وجود دارند که احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش می دهند. که عبارتند از:
همانگونه که در ابتدا به این موضوع اشاره کردیم؛ بواسیر می تواند داخلی یا خارجی باشد.
بواسیر داخلی از بیرون قابل مشاهده نبوده و در قسمتی از داخل مقعد ایجاد می شود که به آن کانال رکتوم می گویند. آنها معمولاً بدون درد هستند. اکثر اوقات، اولین نشانه وجود هموروئید داخلی ، خونریزی قطره ای از مقعد است.
همچنین گاهی اوقات فشار آوردن هنگام دفع می تواند باعث شود که این توده به حالت افتاده در آمده و از دریچه مقعد کمی بیرون بزند. در این وضعیت به این بیماری هموروئید بیرون زده یا افتاده (پرولاپس شده) گفته می شود که می تواند دردناک باشد.
بواسیر خارجی در اطراف مقعد و زیر پوست آن ایجاد می شود که افراد می توانند آن را لمس کنند و قابل مشاهده می باشد. از آنجا که اعصاب حساس تری در این قسمت از بدن وجود دارند، معمولاً هموروئید های خارجی دردناک تر هستند. اگر هنگام دفع مدفوع فشار بیاورید یا دچار یبوست باشید، ممکن است خونریزی آن را مشاهده کنید.
هموروئید در مردان و زنان بسیار شایع است. تقریباً نیمی از افراد در سن ۵۰ سالگی دچار بواسیر می شوند. همچنین در زنان نیز؛ بسیاری از آنها طی دوران بارداری و زایمان دچار بواسیر می شوند. فشار حمل نوزاد در شکم باعث ایجاد فشار اضافی بر رگ های خونی در ناحیه لگن شما می شود. فشار هنگام زایمان طبیعی برای بیرون راندن نوزاد نیز فشار بیشتری بر این عروق خونی وارد می کند.
همچنین امروزه قشر بسیاری از جامعه کاری را کارمندان تشکیل می دهند که روزانه ساعت زیادی را صرف نشستن می کنند. این اتفاق باعث می شود همواره یک فشار ثابت به نشیمنگاه و ستون فقرات وارد شود.
رانندگان تاکسی یا ماشین های سنگین نیز در معرض ابتلا به این بیماری می باشند. البته لازم به ذکر است بلند کردن مداوم اجسام سنگین مانند وزنه می تواند بیماری بواسیر را تشدید کرده و احتمال ابتلا را نیز بالا ببرد.
مشخصا هر فردی، زمانی که علائم بالا را تجربه کرد، لازم است که با یک پزشک متخصص در تماس باشد. زیرا به خاطر داشته باشید که بیماری های دیگری هم از جمله سرطان روده بزرگ و مقعد وجود دارند که ممکن است باعث خونریزی مقعد شوند.
هنگام مراجعه به پزشک؛ طی یک آزمایش فیزیکی ساده وی می تواند به وجود هموروئید پی ببرد. البته اگر بواسیر از نوع داخلی باشد، آزمایشات دیگری ممکن است انجام شوند. به طور مثال معاینه دیجیتال رکتوم. برای معاینه پزشک یک دستکش روغنی به دست کرده و برای بررسی مقعد دست به کار می شود.
در برخی از موارد، چندین راهکار ساده علائم را کاهش می دهند و ممکن است این اتفاق باعث گمراهی شود و فکر کنید که با این روش های خانگی بیماری درمان می یابد. در حالی که اینطور نیست. در صورتی که درمان هموروئید نیازمند یک روش اساسی و تهاجمی است.
وقتی پای درمانهای سنگینتری چون جراحی به میان میآید معمولاً فرد در انتخاب خود حساستر میشود. از میان روش های درمانی جراحی هموروئید با لیزر از محبوبیت بیشتری در میان مردم برخوردار است. زیرا افراد تا جایی که بتوانند از تیغ برنده جراحی میگریزند. لیزر برای درمان تمامی انواع بواسیر موثر است. عمل هموروئید با لیزر نیز به عنوان یک نوع جراحی لیزری شناخته شده است که کل فرایند درمان در آن با اشعه انجام میشود.
هموروئیدکتومی در حقیقت عمل جراحی برای برداشتن بواسیر از جمله عروق خونی و لخته است که اکثرا تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. از آنجا که این روش نسبت به سایر گزینه ها تهاجمی تر است، فقط در موارد شدید انجام می شود.
برخی از روش های خانگی می توانند به التیام درد و کاهش نشانه های بیماری کمک کنند ولی به طور کامل آن را از بین نمی برند. که برخی از آنها عبارتند از:
در صورت نرم نگه داشتن مدفوع، خطر ابتلا به بواسیر تا حدود زیادی کاهش می یابد. می توانید از طریق روش های زیر این اتفاق را کنترل کنید:
حفظ وزن بدن: اضافه وزن به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بواسیر را افزایش می دهد. پس مراقب وزن و رژیم غذایی خود باشید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.